Dag 03 - Mina föräldrar

Mina föräldrar har aldrig varit tillsammans. Eller jo, det har de såklart men inte så långt tillbaka jag kan minnas. Att tänka att de faktiskt har varit ett par känns bara konstigt.


I stort sett i hela mitt liv har jag packat och åkt emellan dem. Jag har längtat efter den andra när jag varit hos den ena och längtat efter den ena när jag varit hos den andra. Jag har haft dåligt samvete många gånger för att jag träffat den ena mer ibland, åkt på semester med den ena eller varit tvungen att välja att göra något med den ena och välja bort den andra.


Och visst har det känts jobbigt för stunden. Men aldrig, inte en sekund av mitt 21 åriga liv har jag önskat att de varit tillsammans. Aldrig har jag önskat att jag var en del i en äkta kärnfamilj med mamma, pappa och barn. Vem hade jag varit då?


Tvärtom. Tack vare allt detta har jag berikats med TVÅ familjer i stället för en. Jag vet i och för sig inte hur det känns att bara ha en familj, men att ha två är ju ändå dubbelt så många. Som bonus har jag fått ännu fler vuxna förebilder i form av en låtsasmamma och en låtsaspappa och jag hade aldrig fått mina fantastiska syskon om jag inte hade haft två familjer, och vad hade jag gjort utan dem?


Två julaftnar, fler traditioner, fler roliga semesterresor, fler roliga minnen, fler släktingar, fler födelsedagar… listan kan göras lång. Dubbelt så många, dubbelt så bra, eller hur?

 

Och mamma och pappa, jag älskar er!


Dag 02 - Min första kärlek

Jag och min kompis brukade smyga på honom när han spelade basket på rasterna. Vi smög bakom häckarna vid basketplanen och det pirrade i magen, antagligen på oss båda två. Liksom på många andra av tjejerna i klassen. Jag var åtta år.


Tre år senare satt jag i ett grupprum i skolan. Jag hade svarta tights, lika som en av mina bästisar. Lika tights som bästisen som jag skickat iväg för att fråga chans. På honom. Han med den orangea kepsen. Samma kille som spelat basket intill häckarna på skolgården tre år tidigare. Bästis förresten, det var hon egentligen inte. Hon var inte min bästa vän, men hon hade frågat om jag ville vara hennes bästis och jag sa ja.

Han sa ja! Han ville vara ihop med mig! Vad gör man nu? Jag vågade knappt prata med honom. Innan vi blev ihop hade jag inte haft några problem med att prata. Vi var ihop ett tag. Hur länge minns jag inte, men jag minns hur det tog slut. Vi hade varit på teater med klassen. Jag fick reda på att han blivit ihop med bästisen. Hon som frågade chans åt mig, som egentligen inte var min bästis. Jag låtsades vara glad för hennes skull. Inombords blödde jag.


Då trodde jag att jag visste vad kärlek var. Nu vet jag så mycket bättre.


Dag 01 - Presentera mig själv

Jag är Jonna.

Jag är hypokondriker.
Jag tror ofta att jag ska dö av en dödlig sjukdom.
Jag är livrädd för att kräkas.
Jag har aldrig haft en minneslucka.
Jag har aldrig rökt en cigarett.
Jag har aldrig snusat.
Jag är skrockfull.
Jag är besatt av frasen ”peppar, peppar, ta i trä”
Jag är superbra på att rocka rockring.
Jag går med hälarna och är antagligen hatad av mina grannar för det.
Jag är löjligt förtjust i musiktävlingar för barn.
Jag borstar tänderna jättehårt fast jag vet att det inte är bra.
Jag kan namnet på i princip alla lösgodissorter.
Jag har ofta dåligt samvete.
Jag passar bra i basker.
Jag har aldrig gillat tecknade filmer.
Jag blir torr som sandpapper på vintern.
Jag fascineras av religiösa sekter.
Jag är en plugghäst.
Jag älskar lussekatter.
Jag vill inte bli vuxen.
Jag ska alltid vara barn.
Jag har blivit störtkär i min kompis lillebror.
Jag duschar så varmt att brandlarmet går igång ibland.
Jag kan inte hålla blommor levande.
Jag tror ofta att jag har tappat bort saker, men det stämmer sällan.

Jag är Jonna, och jag är helt okej.


 


När första ljuset brinner...När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla är så glada att fira få advent.

Idag har jag tänt första ljuset av fyra. Snart blir det julbak med Sundsvallsvänner.
Kors i taket, jag tror att jag gillar att det snart är jul...


Bloggutmaning

Hej, jag heter Jonna och jag är på väg att ta mig vatten över huvudet. Jag är mitt uppe i C-uppsatsskrivande, jag bloggar typ aldrig för att jag inte tycker att jag har tid. MEN, ändå så tänkte jag att jag skulle ge mig på en bloggutmaning. En bloggutmaning som dessutom kräver ett inlägg per dag i 30 dagar. Herregud. Jag är knäpp!

Det här är vad ni har att se fram emot framöver:

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 - Mina föräldrar
Dag 04 - Det här åt jag i dag
Dag 05 - Vad är kärlek?
Dag 06 - Min dag
Dag 07 - Min bästa vän
Dag 08 - Ett ögonblick
Dag 09 - Min tro
Dag 10 - Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 - I min handväska
Dag 13 - Den här veckan
Dag 14 - Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min första kyss
Dag 17 - Mitt favoritminne
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Ett annat ögonblick
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att må bättre
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - En första
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

Ojojoj, hur ska det här gå? Det blir nog kul!
Om jag lyckas med att skriva ett inlägg per dag i 30 dagar med start imorgon så betyder det att det sista inlägget publiceras den 27 december. Det är dagen efter annandag jul. Då är jag en lycklig människa. Då bor jag hemma i Falun igen.
Vi ser det som en nedräkning, vettja!

Om att vara hemifrån för länge

Jag och min Mister hade inte setts på mer än två veckor innan vi sågs igår kväll.

När det var dags för mig (den jordnöstallergiska flickvännen) att äta frukost i morse var det första jag möttes av en stor burk jordnötssmör i kylen. Jag svär en liten stund över den äckliga och andningsbesvärsframkallande geggan, men det går över ganska snabbt. Men när jag sedan öppnar skafferiet och till min förskräckelse får syn på en stor påse saltade jordnötter är sammanbrottet nära.

SÅ vet man att man har varit borta alldeles för länge hemifrån.

Samboliv

Idag när jag och min svägerska, som vanligt, skulle göra vår lyxiga wok till lunch insåg jag plötsligt att jag minsann inte alls lever ensam. Man kan ju lätt tro att man gör det när man faktiskt har en egen lägenhet, men...

Svägerskan: Förrut brukade jag bara ha paprika, squash och morötter i woken. Alltså förrut, när jag bodde själv och inte orkade vara seriös och köpa vitkål och sånt...

Förrut, när hon bode själv, alltså.

Jag älskar samboliv!

Säsongspremiär

Lussebullar är en av mina absoluta favoritsaker i livet.
Idag var det dags för premiären för den här säsongen.
Njutningen var total. Ojojoj...
Mitt i C-uppsats arbetet var det dags.
Egentligen lite för ohögtidligt, men oj så gott!Det sämsta: Den tog slut alldeles för fort (ca.14 sekunder).
Det bästa: Vi sparade en tills i morgon.


Rättelse

Jag är inte sämre än att jag kan erkänna mina fel.

Jag mötte nyss
sopgrannen utanför dörren. Det är en man, inte en kvinna som jag hela tiden har trott.

Note to self: Läs på om afrikanska namn för att inte upprepa misstaget.En god gärning om dagen...

Jag tror att en god gärning om dagen är bra för magen. Och för samvetet för den delen!

Idag har jag gjort en hjälteinsats.

I min korridor har det luktat illa hela dagen.
Anledningen har varit en stor, tung, blöt, äcklig soppåse utanför lägenhetsdörren mittemot min.

När jag och svägerskan skulle ta dagens nypa luft i pausen mellan alla repriser på tv passade vi på att ta med våra soppåsar ut. Och ja, dagens goda gärning, jag tog med grannens soppåse också.

Den stank och förstörde den härliga vinterluften ute. Den förpestade vår minipromenad ut till sophuset. Jag var tvungen att tvätta händerna jättenoga efteråt och jag känner fortfarande stanken i näsborrarna. Men det var det värt! Tänk vad snopen och tacksam hon ska bli när hon ser att den är borta och korridoren luktar sommaräng igen.


Och så kom vintern...

Det här mötte mig i morse när jag drog upp mina rullgardiner. Igår var marken bar. Så nu har Sundsvall också snö.

Och det snöar fortfarande...

Bullfika

Som sagt så unnar vi oss en hel del godsaker och lyx under uppsatsskrivandet. Det måste man göra för att ta sig igenom det. Det är i alla fall vår filosofi. Idag unnade vi oss lunch på stan. På vägen hem gick vi dessutom in på ett bageri och köpte mumsiga bullar. Jag frågade damen i kassan vilka bullar vi skulle köpa för att bli smarta. Resultatet blev det här:Och jäklar vad smarta vi blev! Hett tips till alla C-uppsats-skribenter alltså, mer bullar och wienerbröd. Det gör susen!

It's the final countdown!

Igår började den sista kursen på Journalistprogrammet. C-UPPSATSEN. Det är nu det gäller. Klarar vi det här är det över sen. Jag ska visserligen läsa 30 högskolepoäng i mitt biämne (som förhoppningsvis blir statsvetenskap) men tiden i Sundsvall är över för alltid och den där filosofie kandidatexamen i journalistik finns inom räckhåll.

Just nu känns det som att jag inte kommer att sätta min fot i den här staden någon mer gång. Jag kommer absolut inte bo i den. Men som min
svägerska beskrev det så har Sundsvall kanske blivit orättvist behandlad. Stackars, stackars Sundsvall. Egentligen är det en trevlig stad. Havet, de gamla byggnaderna och det otroligt fina universitetsområdet. Men de senaste terminerna har jag hellre varit på andra ställen än i stackars Sundsvall. Motvilligt har jag allt för ofta tvingats lämna andra, mer trivsamma och härliga, platser på söndagarna för att återvända till Norrlands huvudstad där det funnits överskott av plugg och underskott av kärlek.

Nu kan jag se ljuset i tunneln. Nu ska vi kämpa de här sista veckorna som är kvar av Sundsvallstiden. Nu grottar vi ner oss i böcker om teorier kring medier, politik, valkampanjer och gestaltning. Vi gläds åt att vi blivit tilldelade den bästa tänkbara handledaren. Vi belönar oss själva när det behövs med bullar, te och god mat. Vi kämpar in i det sista. Snart är vi i mål.

The final countdown: 39 dagar kvar!

Vardagslyx

Jag och min uppsatskompanjon (till lika svägerska, granne, vän och ibland även sängkamrat) är duktiga på det där med vardagslyx. Att leva fattigt studentliv är vi inte mycket för. Nog för att vi äter nudlar ibland, men då snackar vi lyxiga äggnudlar i ännu lyxigare wok. Parmesan, halloumi, potatisgratäng och quorn hör till basfödan. Och med parmesan menar jag den sorten som kostar 59.90/per förpackning.
Våga vägra studentliv!Här är ett av våra senaste påhitt. Squash-tagliatelle med quornfärssås gjord på hemlagad vitlökstomatsås och massor av parmesan (som inte syns på bilden). Och för att lyxa till det lite extra: Vatten i vinglas.
Bara för att...... ni läser den här bloggen fast jag inte uppdaterar alls. Och för att ni ska få ett smakprov på hur mina bilder kommer att se ut i framtiden med mitt nya objektiv (som jag inte har köpt än men förhoppningsvis köper inom kort, typ idag).

Fortsätt läsa nu då!